De nacht: Wereldmuziek | Concertzender.nl :: Radio
spinner

De nacht: Wereldmuziek

za 14 okt 2006 01:00 uur

Wereldmuziek door de nacht heen: een greep uit de Duitse serie World Music.

01:00
Azerbaijan: The Legendary Art of Mugham, uitgevoerd door de magische stem van Alim Qasimoc en zijn ensemble.Het woord mugham is een afgeleide van het arabische woord maqam en verwijst naar de diverse modi waarin gespeeld wordt. Het ensemble bestaat uit een tar (luit), kamanche (viool) en de daf (lijsttrommel).
02:10
Venezuela: Pajarillo Verde met de volgende artiesten: Lilia Vera wordt gezien als de muzikale woordvoerster van een politieke beweging in de zestiger jaren. Serenata Guayanese is een kwartet in 1971 opgericht in de tijd dat de Italiaanse stijl contrapunt in de mode was. Freddy heeft de Venezuelaanse quatro (kleine 4-snarige gitaar) wereldberoemd gemaakt. Trio Llanero (harp, mandoline en maracas) zijn in de jaren 70 in Parijs bijelkaar gekomen.
3:20
Mali: The Diva’s uit Mali. Mah Damba Sissoko, Kandia Kouyaté, Sali Sidibé en Oumou Sagaré komen uit de twee grootste bevolkingsgroepen in Mali. Ze vertegenwoordigen twee muzikale tradties en ze komen uit dezelfde generatie.
4:20
Australië: Rhythms from the Outer Core. De aboriginal musici Mark Atkins, Janawirri Yiparrka en Michael Atherton spelen de didjeridoo in een hedendaagse context.
5:30
Uzbekistan: A Haunting Voice van Munadjat Yulchieva & Ensemble Shavkat Mirzaev. Klassiek traditionele liederen uit Uzbekistan zijn gerelateerd aan de soefitraditie.
6:40
China: Loius Chen en Wu Ronghua “Snow geese at play on the water. Dit is een oude melodie uit Chaochao, gespeeld door Louis Chen op de zheng en Wo Ronghua op de pipa.

Samenstelling: