spinner

De nacht: Wereldmuziek

za 7 okt 2006 01:00 uur
Componist: Simon Simon

Wereldmuziek door de nacht heen: volksmuziek en wereldmuziek uit Zweden met promotiemateriaal van de verschillende platenmaatschappijen die Zweden rijk is.

01:00
Het label Amigo is als onafhankelijk label vooral thuis in jazz, blues en volksmuziek. Op deze CD zijn de Zweedse artiesten als Lena Willemark, Mats Eden en Groupa te horen.
02:00
Het label Drone Music AB is opgericht door muzikant en danser Olle Paulsson. Hij heeft als doel om jonge volksmuzikanten een kans te geven. Artistieke kwaliteit en frisse nieuwe ideeën zijn een vereiste. Op deze CD staan onder meer Eter, Väsen en Olov Johansson.
03:00
Giga is opgericht in 1976 en werkt uitsluitend met Zweedse traditionele volksmuziek. De fiddel is hierbij prominent aanwezig. Ook op deze CD, met onder meer de volgende artiesten: Jonny Soling, Kalle Almlöf en het Simon Simonssons kvartet.
04:00
Muziek van verschillende labels: Caprice Records is één van de belangrijkste platenmaatschappijen in Zweden. Ze brengen voornamelijk klassieke en contemporaine muziek uit, waarvan ook jazz en niet-Europese muziek deel uitmaken. Phono Suecia houdt zich bezig met contemporaine kunstmuziek. Massaproduktion contracteert vooral lokale pop, heavy metal of punkbands. En Sonet brengt voornamelijk cd’s uit met folk rock.
05:00
Wereldmuziek in Zweden is net als Nederland een normaal verschijnsel. Door immigratie en interesse in andere culturen heeft de wereldmuziek een zeer divers karakter. Van flamenco tot afrobeat.
06:00
Het Engelse label ARC Music presenteert rijke dansmuziek van de percussionist Hossam Ramzy met zijn CD Egyptian Raï.

Samenstelling: