De Nacht: Jazz | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

De Nacht: Jazz

di 8 mrt 2022 01:00 uur
Componisten/uitvoerenden: Joni Mitchell | Kenny Kirkland | Sting

Een hele nacht jazz met vannacht muziek van o.a. Kenny Drew, Herbie Hancock, Doc Houland en Kenny Kirkland.

 

We beginnen met Cannonball Adderley en zijn quintet. In 1960 namen zij het album Them Dirty Blues op. Een combinatie van een aantal opnamesessies die in februari en maart van dat jaar plaatsvonden. U hoort Cannonball Adderley op alt, Nat Adderly, kornet, Barry Harris en Bobby Timmons, piano, Sam Jones, bas en Louis Hayes, drums.

 

 

 

 

 

We vervolgen onze reis door de nacht met Kenny Drew en het album Undercurrent. Een album dat werd opgenomen door en in de studio van de befaamde Rudy Van Gelder in New Jersey. Dit alles gebeurde aan het einde van 1960.

 

 

 

 

 

We gaan verder met muziek van Dexter Gordon samen met Wardell Gray. Twee grote namen op het gebied van de tenorsaxofoon. Gordon overleed in 1990 en 8 jaar later, 1998 dus, besloot Giants of Jazz een compilatiealbum uit te brengen met werk van Gordon en Gray. Het begint direct fraai met de klassieker “The Chase”.

 

 

 

 

Nu aandacht voor Herbie Hancock.
Deze beroemde pianist nam in 2007 de CD River: The Joni Letters op waar zowel instrumentale als vocale stukken op staan. De vocalisten die meewerkten aan dit album zijn niet de minste: Norah Jones, Tina Turner, Joni Mitchell en Leonard Cohen om maar wat namen te noemen. Stuk voor stuk stonden ze te popelen om opnamen te maken met de legendarische Hancock.

 

 

 

 

 

 

De Nacht: Jazz gaat verder met Kenny Kirkland.
Kirkland was vooral actief als sessiemuzikant. Hij speelde bijvoorbeeld piano en keyboard op de eerste soloalbums van Sting, waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren over de toonbank gingen. In 1991 bracht hij zijn eerste en enige album onder eigen naam uit. Een titelloos album met veelal eigen composities. Kenny Kirkland overleed in 1998 op de leeftijd van slechts 43 jaar.

 

 

 

 

 

 

We gaan verder met Doc Houlind and His Copenhagen Ragtime Band. Een plaat uit 1994, die werd opgenomen in Dusseldorf, Duitsland. Deze groep werd opgericht in 1990 en bestaat uit muzikanten die voornamelijk uit Scandinavie afkomstig zijn. Zij spelen jazz in de New Orleans Style, gemengd met wat rhythm & blues en gospel. Doc Houlind speelt drums, Seuren Fechtenburg trompet, Jesper Larsen klarinet, Basse Seidelin bas, Andy Finch vocals en Freddie Lonzo trombone.

 

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan