De Nacht: Jazz | Concertzender.nl :: Radio
spinner

De Nacht: Jazz

di 22 mrt 2022 01:00 uur

Een hele nacht jazz met vannacht muziek van o.a. Bob Berg, Ahmad Jamal en Jaco Pastorius

 

We beginnen met Pat Martino en het album Formidable uit 2017. Martino leerde op jonge leeftijd gitaar spelen. Hij kreeg les van Dennis Sandole, tevens de leraar van niemand minder dan John Coltrane. Tijdens zijn carriere werkte Martino veel met organisten samen, waaronder Jimmy Smith.

 

 

 

Pat Martino – Formidable (2017)

 

 

 

 

 

We gaan verder met Cory Weeds en het Jeff Hamilton Trio. Zij brachten in 2017 het album Dreamsville uit. Het album werd uitgegeven op het eigen label van Weeds, Cellar Live. U hoort Cory Weeds, tenorsaxofoon; Tamir Hendelman, piano; Christoph Luty, bas en Jeff Hamilton, drums.

 

 

 

 

Cory Weeds & The Jeff Hamilton Trio – Dreamsville (2017)

 

 

 

De afgelopen vijf decennia is Ahmad Jamal een van de meest succesvolle trioleiders in de jazz. Volgens sommigen zelfs de op-een-na belangrijkste muzikant in de ontwikkeling van jazz na 1945 en na Charlie Parker. Dat zijn nogal uitspraken! In 1992 nam hij in Parijs een live album op, om precies te zijn in de Salle de Spectacles.

 

 

 

 

 

Ahmad Jamal – Live In Paris 1992

 

 

 

 

Na zijn dood is het werk van Jaco Pastorius een grote bron van invloed geweest op andere muzikanten. U gaat luisteren naar het album The Florida Concert, opgenomen in 1982. Het leven ging hem helaas niet altijd even gemakkelijk af. Lange tijd worstelde Pastorius met drugsverslavingen en mentale gezondheidsproblemen.

 

 

 

 

Jaco Pastorius – The Florida Concert (1982)

 

 

 

 

Michael Wolff is een bijzondere muzikant. Naast dat hij fraaie muziek schrijft en speelt, doet hij dat allemaal met het syndroom van Gilles de la Tourette. De film The Tic Code gaat over zijn leven met tourette. Hij schreef er zelf de soundtrack voor. Live At Vitello’s werd al in 2011 opgenomen maar bleef vervolgens 10 jaar op de plank liggen.

 

 

 

Michael Wolff – Live @ Vitello’s (2021)

 

 

 

 

We sluiten deze nacht af met een album van Bob Berg. Deze Amerikaan begon aan de piano maar wisselde deze in zijn tienerjaren in voor de saxofoon. Hij werd flink beïnvloed door de muziek uit de late periode van John Coltrane. Hij speelde in diverse bands en werd bij het grote publiek bekend toen hij zich in 1984 bij de band van Miles Davis voegde. Na deze periode bracht hij meerdere soloplaten uit, waaronder Enter The Spirit uit 1993 waar u nu naar gaat luisteren.

 

Bob Berg – Enter The Spirit (1993)

 

 

 

 

 

 

 

Samenstelling: