De Nacht: Jazz | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
spinner

De Nacht: Jazz

di 19 apr 2022 01:00 uur

Een hele nacht jazz met in deze aflevering aandacht voor uitgaven van o.a. Joe Henderson, Phillipe Lemm Trio en Miguel Zenon.

 

De Nacht Jazz = jazz uit de collectie van Jordy de Muijnk.

Joe Henderson eert als tenor saxofonist Strayhorn op een album waar hij later zijn eerste Grammy voor zou ontvangen. Verder spelen Wynton Marsalis, trompet; Stephen, Scott piano; Christian McBride, bas en Gregory Hutchinson, drums. Een lust voor het oor en een waardige opening van deze nacht.

 

Joe Henderson – Lush Life (1992)

 

 

 

 

 

 

 

 

We zetten deze nacht voort met Larry Fuller en het album Overjoyed uit 2019. Fuller is een begenadigd pianist, die zijn vak leerde op de goede oude manier: op het podium. Met zijn indrukwekkende talent wekte hij de aandacht van onder andere Ray Brown, Ernestine Anderson, Jeff Hamilton en John Pizzarelli.

 

Larry Fuller – Overjoyed (2019)

 

 

 

 

 

 

Het volgende album waar u naar kunt gaan luisteren is afkomstig van Marlene Rosenburg en heeft de titel MLK Convergence. MLK staat in dit geval voor Martin Luther King maar ook voor Marlene Rosenburg, Kenny Barron en Lewis Nash.

 

Marlene Rosenburg – MLK Convergence (2019)

 

 

 

 

 

 

 

We gaan verder met Miguel Zenon en het album Sonero: The Music of Ismael Rivera.
Het album is een eerbetoon aan de uit Puerto Rico afkomstige zanger en liedjesschrijver Ismael ‘Maelo’ Rivera, ook wel El Sonero Mayor genoemd, wat zoveel betekent als de grootste zanger/improvisator. De beste man leefde van 1931 tot 1987 en verwierf vooral bekendheid dankzij de vernieuwing die hij aanbracht binnen de ‘sonero’, improviserende zang binnen de salsatraditie.

 

Miguel Zenon – Sonero: The Music of Ismael Rivera (2020)

 

 

 

 

 

 

 

Iets heel anders dan de vorige cd’s, maar zeker niet minder, is deze uitgave van Echoes of Zoo. Actieve muziek om de nacht wat energie in te blazen. Zoals de groep zelf zegt: de luiken van de hokken worden geopend en ze gaan nooit meer dicht. Een soort trip in De Nacht: Jazz op de Concertzender aan u gebracht door Falk Schrauwen, drums; Lieven van Pée, bas; Bart Vervaeck, elektrische gitaar en Nathan Daems, tenor saxofoon.

 

Echoes of Zoo – Breakout (2021)

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het laatste volledige album van deze nacht keren we terug op eigen bodem met het Phillipe Lemm Trio. Recentelijk verscheen hun derde album First Steps. Phillipe Lemm gaat dan ook terug naar zijn eerste stapjes in het leven.

 

Philippe Lemm Trio – First Steps (2021)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij zetten onze laatste stappen in deze jazznacht op de Concertzender met een aantal werken van Stanley Turrentine. Op het album The Essential Stanley Turrentine horen we werken uit de jaren dat hij actief was voor het CTI label.

 

Stanley Turrentine – The Essential Stanley Turrentine (2005)

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenstelling: