De Nacht: Jazz | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
logo
Search for:
spinner

De Nacht: Jazz

di 28 jun 2022 01:00 uur
Componist: Egberto Gismonti

Een hele nacht jazz met in deze aflevering aandacht voor uitgaven van o.a. The David Ullman Group, Carl Saunders en Eddie Daniels.

 

We beginnen met een uitgave uit 2005 van het Shelly Berg Trio getiteld Blackbird.

Blackbird is een album met ballads, u kunt dus rustig achterover leunen aan het begin van deze nacht. Dat is best opmerkelijk, want Shelly Berg staat toch bekend als een vrij actieve en stevige pianist.

 

 

Shelly Berg Trio – Blackbird (2005)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zetten deze nacht voort met iets heel anders, namelijk Eddie Daniels met Heart of Brazil: A Tribute To Egberto Gismonti. Daniels is een klarinettist die naast dit instrument ook saxofoon en fluit speelt. Geboren in New York City raakte hij als tiener geïnteresseerd in de jazz. Zijn eerste instrument was de alt saxofoon, waarna hij op zijn dertiende begon met klarinet.

 

 

Eddie Daniels – Heart of Brazil: A Tribute To Egberto Gismonti (2018)

 

 

 

 

 

 

 

We vervolgen deze nacht met muziek van The David Ullman Group. In 2018 verscheen hun vierde album, Sometime. Gitarist Ullman debuteerde in 2005 met het album Hidden en hij weet tot nu toe op elk album een ander geluid ten gehore te brengen.

 

 

The David Ullman Group – Sometime (2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan verder met één van de beste trompettisten van het moment: Carl Saunders. In 2020 bracht hij op Summit Records het album Carl Saunders, Jazz Trumpet uit. Een mix van jazz standards, American Songbook standards en eigen composities.

 

 

 

Carl Saunders – Carl Saunders, Jazz Trumpet (2020)

 

 

 

 

 

 

 

 

Het laatste volledige album tijdens deze editie van De Nacht: Jazz is afkomstig van Dave Zinno Unisphere en heeft als titel Stories Told. Bassist Dave Zinno zet op dit werk zijn latijnse roots goed in de spotlights. Hij en zijn quintet verkennen de Latin Jazz door middel van 5 eigen composities en 4 covers.

 

 

Dave Zinno Unisphere – Stories Told (2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenstelling:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan