Exitos Musicales | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
logo
Search for:
spinner

Exitos Musicales

vr 5 mrt 2010 19:00 uur
Genre: Pacific
Componist: Malando

MALANDO….. de échte! Malando… de echte! Deel 12 “Slot, de verzoeken”

Met het uitzenden van 12 afleveringen van een uur (!) denken we bij De Concertzender een unieke daad te hebben gesteld; het eren van een Nederlander die 40 jaar lang in het midden stond van de Nederlandse muziekcultuur en internationaal aanzien genoot met zijn wereldvermaarde tango’s. Refereren we aan onze opmerking op de website n.a.v. de eerste uitzending “De Nederlander gaat slecht om met zijn coryfeeën” dan moeten we constateren dat dat ook geldt voor de familie van Malando. Van de kleinzoon Danny ‘Malando’ Overweg, die nog dagelijks mét zijn orkest de vruchten plukt van het mooie werk van zijn ‘Opa’, zoals hij hem altijd liefkozend noemt, kregen we geen enkele reactie. Ach…. zo gaat dat tegenwoordig.
Wij hebben ons best gedaan en met deze 12e aflevering sluiten wij deze serie af met de verzoeken van luisteraars die goede herinneringen hebben aan de wekelijkse radiouitzendingen van het tango-rumba orkest van Malando. Dat Malando vooral in Japan vele successen behaalde hebben we al verschillende malen benadrukt. Zijn faam daar is te vergelijken met wat zich op dit moment afspeelt rond de Limburgse violist André Rieu. Via de tegenwoordige media; CD’s , DVD’s, TV en Internet zal hij misschien langer in het geheugen van de ‘mensheid’ blijven hangen, maar we vrezen het ergste.
Uit de verzoeken van luisteraars hebben we voldoende keus kunnen maken voor een waardige afsluiting van deze 12-delige serie. Deze serie was niet mogelijk geweest zonder de niet aflatende medewerking van Alois Broeke in Breda die vier boeken over Malando in eigen beheer uitgaf. 
De eerdere afleveringen zijn zoals gebruikelijk te allen tijde na te luisteren via onze website www.concertzender.nlAls U de datum hebt gevonden is klikken op het luidsprekericoontje voldoende om de uitzending weer op te roepen. 
De data zijn:(alle van 19.00-20.00 uur)
Aflevering 1: Het 78-toeren tijdperk – 12 december 2008Aflevering 2: Het 78-toeren tijdperk (vervolg) – 9 januari 2009Aflevering 3: Het begin van het L.P. Tijdperk – 6 februari 2009Aflevering 4: Het L.P. Tijdperk (vervolg) – 6 maart 2009Aflevering 5: Drukke tijden voor MALANDO – 3 april 2009Aflevering 6: Specials – 1 mei 2009Aflevering 7: Nooit uitgebracht ! (1) – 5 juni 2009Aflevering 8: Nooit uitgebracht ! (2) – 3 juli 2009Aflevering 9: MALANDO en Radio Nederland (Wereldomroep) – 7 augustus 2009Aflevering 10: Still going strong! – 7 augustus 2009Aflevering 11: De laatste jaren – 2 oktober 2009
Adressen: concert.post@concertzender.nl ofDe Concertzender, p/a MuzyQ, Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam – Telefoon: 020 7370915

close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan