JazzNotJazz | Concertzender.nl :: Radio
spinner

JazzNotJazz

za 29 jan 2022 22:00 uur
Componisten: John Coltrane | Keith Jarrett

Midden jaren 80 begon Keith Jarrett en zijn vaste trio met het opnemen van albums met Jazz Standards en liedjes uit The Great American Songbook.

 

De vaste maten in dit trio waren Gary Peacock op bas en Jack DeJohnette op drums. Met zijn drieën bereikten zij grote hoogten in dit idioom. Helaas heeft Gary Peacock ons verlaten en is het verhaal dat Keith ook niet snel meer nieuwe opnamen zal verzorgen door medische problemen. De inspiratie voor bepaalde keuzes in liedjes was soms overduidelijk, maar op één album (Tribute) maakte het trio de inspiratie per nummer expliciet bekend. ‘Wij hebben 5 nummers uitgekozen en daarbij het originele nummer erachter geplakt’. Vier ballads en 1 up-tempo nummer,  2 zangeressen en 3 tenoren. Als toetje een stuk van een eigen nummer van Keith Jarrett, afkomstig van hetzelfde album. De samensteller heeft het trio 2 keer in actie mogen zien in Den Haag en Rotterdam. Om nooit te vergeten.

 

Track 01: Little Girl Blue-Live, Keith Jarrett Trio

Track 02: Little Girl Blue-Remastered, Nancy Wilson

Track 03: Just In Time-Live, Keith Jarrett Trio

Track 04: Just In Time, Sonny Rollins

Track 05: Smoke Gets in Your Eyes-Live, Keith Jarrett Trio

Track 06: Smoke Gets In Your Eyes, Coleman Hawkins Quartet

Track 07: Ballad Of The Sad Young Men-Live, Keith Jarrett Trio

Track 08: The Ballad Of The Sad Young Men, Anita O’Day

Track 09: It’s Easy To Remember-Live, Keith Jarrett Trio

Track 10: It’s Easy To Remember, John Coltrane Quartet

Track 11: U Dance, Keith Jarrett Trio

 

JazzNotJazz is een programma waar uit 100 jaar Jazz-recordings, een unieke mixtape wordt samengesteld met zinvolle en soms weinig zinvolle weetjes. Het gaat ook om The Soul van Jazz, dus uitstapjes naar gelieerde stijlen worden zeker gemaakt. Er zijn onregelmatig terugkerende rubrieken, zoals “De Niet Platgespeelde Standard”, “Ellington Train Songs”, “Jazz Cameo’s” en “More is Better”.

 

Samenstelling: