spinner

Musicians Corner

ma 10 dec 2018 22:00 uur

Michael Varekamp (1968) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ack van Rooijen en in New York o.a. bij Brian Lynch. Hij maakte geruime tijd deel uit van de Surinaams/Nederlandse formatie FraFra Sound, van de Dutch Swing College en heeft zijn eigen Michael Varekamp Kwintet en (samen met Wiboud Burkens): produktiebedrijf ‘The Legends’.
Hij is frequent –als componist en theatermaker/producent- betrokken bij grote muziek- en theaterproducties, zoals ‘The Louis Armstrong Story’, ‘The Legends of Jazz’, I’m a Soulman, ‘Miles!’, de samen met Efraim Trujillo geproduceerde band ‘Karma’ en de ‘Obama suite’ en ‘Tutu Suite’. Hij was gastdocent aan o.a. het Koninklijk Conservatorium, Codarts Rotterdam en Artez in Zwolle.
Hij werkte ondermeer met Conte en Pete Candoli, Dee Daniels, Benny Carter, David Murray, Deborah Brown, Scott Hamilton en Branford Marsalis.
Hij speelde in heel Europa, Amerika (oa. Cuba), Zuid Afrika, Tunesië, Burkina Fasso, Australië, Mali en Japan. In 2001 won hij de Kobe-award for outstanding talent.

– Terence Blanchard, Wandering Wonder
– Michael Varekamp, Elektra II, Space Cowboy No.1 (1 Pt.2)
– Miles Davis, Ascent
– Nicholas Payton, Wild Man Blues
– Michael Varekamp, Elektra ITales in Time (1 Pt.1)
– Thelonious Monk, TM with John Coltrane, Ruby my Dear

 

Samenstelling & presentatie: