spinner

Musicians Corner

Jarmo Hoogendijk (1965), zoon van een Nederlandse vader een een Finse moeder, besloot op zesjarige leeftijd om jazztrompettist te worden, na het horen van Louis Armstrong.

Vanaf zijn 10e kreeg hij les en speelde in verschillende brass-bands en orkesten in zijn woonplaats Den Helder. Als tiener leerde hij zichzelf improviseren door iedere dag tot ‘s avonds laat met opnamen mee te spelen. Vanaf zijn 16e speelt hij professioneel trompet, eerst vooral funk en latin, later jazz.
In 1984 was hij mede-oprichter van het Ben van den Dungen/Jarmo Hoogendijk Quintet, dat hetzelfde jaar het NOS/Meervaart concours won en op alle belangrijke festivals in Nederland en Duitsland speelde. Met de Latijns-Amerikaanse band Nueva Manteca tourde Jarmo door Europa, USA, Puerto Rico en Canada. Hij was solist bij o.a. the Netherlands Concert Jazz Band en de Skymasters en kreeg de Pall Mall Swing Award in 1986. Met pianist Rein de Graaf speelde hij op verschillende podia samen met o.a Teddy Edwards en Frank Morgan en Jarmo trad ook op met trompetidolen als Freddie Hubbard en Woody Shaw. In 1989 studeerde hij cum laude af bij Ack van Rooyen aan het Haags Conservatorium, waar hij sindsdien doceert, evenals aan Codarts in Rotterdam en ook aan het Conservatorium van Amsterdam.

– Louis Armstrong, I gotta right to sing the blues
– Stravinsky, Ragtime (pour onze instruments)
– Ben van den Dungen/Jarmo Hoogendijk Quintet, Organic Freedom
– Duke Ellington, The anticipation
– Brand New Orleans, Bones
– Mc Coy Tyner, Moments Notice
– Stevie Wonder, Contusion
– Richard Wagner, Isoldes Liebestod

 

Samenstelling & presentatie: