Musicians Corner | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Musicians Corner

za 13 mrt 2021 19:00 uur
Componisten: Eric Vloeimans | Miles Davis

Foto: Fleur Huijsdens
Al tijdens zijn conservatoriumjaren in Rotterdam tourde Teus Nobel door heel Europa met de groep Rotterdam Ska Jazz Foundation. In 2012 bracht Teus zijn eerste solo-album, “Flow”, uit. Vanaf 2013 tourde hij met soul-zanger Frank McComb (US) in Nederland en Litouwen.

Een tweede soloalbum, “Legacy”, volgde in 2014 met eerbetonen aan Teus’ favoriete jazztrompettisten. In 2015 won hij de Laren Jazz Award. De muziek op het derde album van Teus wordt ook wel als ‘dirty electronic jazz’ bestempeld, en is oa beïnvloed door de Bitches Brew periode van Miles Davis. Als gastsolist bij het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw speelde Teus het programma “A Tribute To Miles”. Na het afronden van zijn conservatoriumstudie in 2006 begon Teus in 2016 alsnog een masterstudie bij trompettist Jarmo Hoogendijk om het muzikale erfgoed van trompettist Woody Shaw te bestuderen. Hij studeerde Cum Laude af. In 2018 richtte hij de Teus Nobel | Liberty Group op, het album “Journey Of Man” kwam begin 2019 uit.
Teus speelde met muzikanten als Reinier Baas, Ben van Gelder, Candy Dulfer, Jef Neve en Trijntje Oosterhuis en speelde in meer dan 20 landen, verspreid over alle 5 werelddelen, bracht vier solo-CD’s uit en is daarnaast te horen op meer dan twintig CD’s van anderen. Hij was negen jaar werkzaam als solo-trompettist bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht. In september 2019 beëindigde Teus zijn werkzaamheden bij dit orkest om zich helemaal toe te leggen op zijn solo-carriere.

– Jarmo Hoogendijk/Ben van den Dungen Quintet, Speak-up
– Teus Nobel/Liberty Group, Journey of man
– Clifford Brown/ Art Blakey, Weedot
– Young Allstars, Fantasy (on M Street)
– Eric Vloeimans, Michel Banabilla (soundscapes), Tapes HV rmxd
– Miles Davis, Honky Tonk

 

Samenstelling & presentatie: