spinner
Oud

Nuove Musiche

ma 20 mrt 2017 18:00 uur
Genre: Renaissance
Componist: Johannes Ockeghem

In dit uur komt een nieuwe, bijzondere cd met Oude Muziek aan bod. Een nieuwe CD met missen van Ockeghem, uitgevoerd door Beauty Farm. 

 

Johannes Ockeghem leefde in de 15e eeuw en was een componist van de Franco-Vlaamse school en stond bekend als een technisch zeer knap vakman. Hij was een van de eerste componisten die een mis schreven over het bekende lied “L’Homme Armé”.
Met de “Missa Quinti toni” probeerde Ockeghem meer te zijn dan alleen een ‘excentrieke onderzoeker van canons’. Met zijn rustige karakter en heldere toonsoort (de vijfde toon in de titel is gerelativeerd aan de moderne F-groot) toont in deze mis Ockeghem zijn kalme en lyrische kant.

De zangers van Beauty Farm musiceren in internationaal bekende ensembles zoals Capilla Flamenca, Huelgas Ensemble en Vox Luminis. Ze zijn gespecialiseerd in de Franco-Vlaamse Polyfonie van de Renaissance.

 

Johannes Ockeghem (ca. 1420-1497)
1. Missa Quinti toni a 3
– Kyrie
– Gloria
– Credo
– Sanctus
– Agnus Dei
2. Missa L’Homme Armé
– Kyrie
– Gloria
– Credo

Beauty Farm: Bart Uvyn, countertenor. Adriaan de Koster en Hannes Wagner, tenor. Christoph Drescher en Martin Vögerl, bariton. Joachim Höchbauer, bas
(Fra bernardo FB 1701743, 2016)

 

Samenstelling: