Eric Ineke | Program maker | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
logo
Search for:
spinner

Programmamaker - Eric Ineke

Eric Ineke begon zijn carriere in de jaren zestig. Drummers als Philly Joe Jones, Shelly Manne, Elvin Jones en Tony Williams waren zijn inspiratie bronnen. In 1969 maakte hij zijn eerste plaat met Ferdinand Povel.

Vanaf de jaren zeventig speelde Eric in bekende groepen zoals het legendarische Rein de Graaff/Dick Vennik Quartet, het Rob Agerbeek Quintet, de groep Free-Fair, het Ben van den Dungen/Jarmo Hoogendijk Quintet en het Piet Noordijk Quartet. Gedurende zijn carriere nam hij ontelbare LP’s en CD’s op en toerde door heel Europa met vele beroemde Amerikaanse Jazz musici zoals Dexter Gordon, Johhny Griffin, George Coleman, Al Cohn, Jimmy Raney, Barry Harris, Eric Alexander, Grant Stewart en David Liebman.

Hij is al meer den 40 jaar lid van het Rein de Graaff Trio en speelde op zeer vele internationale jazz festivals zoals het North Sea Jazz, Nice, Pescara, San Remo, Athene, Barcelona, Valencia, Toronto, Montreal en New York.

Sinds 2006 leidt hij The Eric Ineke JazzXpress, een swingende band in de Hardbop traditie. Zijn traden in 2016 op in het VPRO televisie programma ‘’Vrije Geluiden’’ met een tribute aan Dexter Gordon. In 2012 publiceerde hij zijn eerste boek ‘’The Ultimate Sideman’’, dat hij schreef in samenwerking met David Liebman. Hij is als Docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en geeft Masterclasses over de gehele wereld.

Op zijn 70e verjaardag in April 2017 werd hij, tijdens zijn verjaarsconcert in het Amsterdamse Bimhuis, door de Loco-Burgemeester van Amsterdam Simone Kukenheim, benoemd tot ‘’Ridder in De Orde van Oranje Nassau’’ voor zijn verdiensten voor de Nederlandse Jazz-scene.

ericineke.com

Foto: Cees van de Ven
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan