Fred Broekman | Program maker | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Programmamaker / Presentator - Fred Broekman

Fred Broekman begon zijn radiocarrière in 1987 bij een lokaal station in Amsterdam. Wekelijks presenteerde hij een drie uur durende live-uitzending met gasten en spontane optredens. Begin 1995 stapte Fred over naar de Concertzender, die toen al in een groot deel van Nederland via de kabel was te ontvangen.

“Dat was een totaal ander format, maar ook daar had ik de volledige zeggenschap over het repertoire. Ik stelde als uitdrukkelijke voorwaarde dat ik mijn eigen programma kon presenteren. Dat was toen een uitzondering bij de Concertzender. En nu presenteer ik al jarenlang, eerst wekelijks en nu 2x per maand ‘Spinning The Blues’. In dat programma komt van alles aan bod: nieuwe uitgaven, oude klassiekers en obscuur werk. Iets wat ik vaak doe bij het verschijnen van een nieuw opgenomen cover is om het origineel te laten horen, en/of de uitvoering die de inspiratie daarvoor was. En ik breng songs onder de aandacht die als originelen worden aangeboden (titel en credits), maar mij toch bekend in de oren klinken en verdacht veel lijken op reeds bestaande nummers”.

Fred was bijna veertig jaar in meerdere functies actief bij dezelfde werkgever. Een importeur, distributeur en later ook producent van o.m. rolstoelen, loophulpmiddelen, anti-decubitusproducten en personenweegschalen voor medisch gebruik. Nu is de gepassioneerde muziekliefhebber gepensioneerd.

“Mijn passie voor muziek begon in 1959. Ik hoorde op de kermis voor het eerst een nummer van Buddy Holly. Ik werd gegrepen door de muziek en ging acuut naar Concerto in de Amsterdamse Utrechtsestraat om daar tweedehands singles van hem te kopen. Dat werd het begin van mijn vinylcollectie. Die was essentieel om mijn favoriete muziek, die niet of nauwelijks op de radio werd gedraaid, te kunnen beluisteren. Vanaf 1970 kwam ik regelmatig in New York, struinde ook daar platenzaken af, zag vele optredens en legde er contacten met muzikanten en gelijkstemde muziekliefhebbers”.

close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan