Gerard Meulenberg | Program maker | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Programmamaker / Presentator / Coördinator Nieuwe Muziek - Gerard Meulenberg

Gerard Meulenberg is inmiddels een kleine 20 jaar aan de Concertzender verbonden.

”Ik ben er eigenlijk ingerold via een lid van het kamerkoor waarbij ik in de bassectie zong. Zij, een van de sopranen, vroeg mij of ik de Concertzender kende. Ze vertelde me ook dat haar moeder er programmamaker was. Toen ik bevestigend antwoordde, attendeerde ze mij erop dat de Concertzender presentatoren zocht en dat dit volgens haar wel iets voor mij zou zijn. Tja, zo lopen dingen soms.”

“Presenteren is een vak – het lijkt simpel, maar je moet het wel leren. Alleen een goede stem is niet voldoende. Het heeft me, naast mijn werk als directeur van de Amsterdamse Onderwijsbegeleidingsdienst, veel plezier gebracht. ‘s Avonds alleen met een technicus in een studio diverse muziekstijlen presenteren was, meestal, een genot. En dankzij een van de technici heb ik elektronische muziek leren waarderen. Zo verbreed je je muzikale horizon.”

“Nadat ik een paar jaar geleden gestopt was met werken, ben ik gevraagd om de afdeling Nieuwe Muziek te gaan coördineren. Hedendaagse gecomponeerde muziek volg ik al jaren via concerten en cd’s, dus vreemd was dat niet voor me. Zo ben ik ook als programmamaker aan de slag gegaan. Nu maak ik programma’s als Bijdetijds, Aktueel en De Vorige Eeuw. En maandelijks vul ik een Jazznacht met voornamelijk muziek uit The Great American Songbook. Heerlijk, al die variatie.”

close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan