spinner

Siglo de Oro en Francesco Corti Live

do 23 feb 2023
Thema: Oud
Genres: Barok | Renaissance

Vrijdagmiddag 24 februari in Concertzender Live zijn er concertopnames te horen van het Festival Oude Muziek, edities 2017 en 2018.

Siglo de Oro

We horen het Fabulous Fringe-concert van het Brits vocaal ensemble Siglo de Oro olv. Patrick Allies. De groep richt zich op de muzikale Gouden Eeuw van de zuidelijke Nederlanden, Italië en Duitsland.
Op het programma staat renaissancemuziek van Jacobus Handl, Hieronymus Praetorius, Orlando di Lasso, Andrea Gabrieli, Hans Leo Hassler en Clemens non Papa.

In het concert ‘Telemann-solo’s voor klavecimbel’ speelt klavecinist Francesco Corti werken uit de barok van Georg Philipp Telemann, Johann Kuhnau en Carl Philipp Emanuel Bach.
Telemann schreef naast solo’s (Fantasia’s) voor viool, gamba en traverso ook solo’s voor klavecimbel, zoals Ouvertures en Concerto’s. Telemann bleek in Leipzig in de clinch te hebben gelegen met collega Johann Kuhnau, de cantor van de Thomaskirche. Telemann zette studenten in bij uitvoeringen waardoor Kuhnau opeens zonder musici kwam te zitten…

 

Uitzendingen Concertzender Live:

 

 

Op bovenste foto: Francesco Corti (foto: Frank Eidel)