spinner

Special: Scenecs Festival 17 november

za 3 nov 2007

Special over het Scenecs filmfestival dat op 17 november voor de tweede keer wordt gehouden in Amersfoort met een interview met festivaldirecteur Ayra Tariverdi.
Uit de programmering hebben we twee muzikale films gelicht, te weten ‘Zombie Love’ en ‘My name is Luka’.
Zombie Love
Een tweehonderd jaar oude zombie wordt verliefd op Claudia, een sterfelijke mens, nadat hij haar redt van een aanval door twee lijkenrovers. Omdat hij denkt dat Claudia zich nooit aangetrokken zal voelen tot een zombie, besluit hij om anders te gaan leven en geen mensen meer te eten. Wat deze film bijzonder maakt is dat het de eerste zombie-musical is; en een bonte mengeling van muziekstijlen zoals Hiphop en Bollywood.
My Name is Luka
Voordat Luka Bloom faam maakte als singer/songwriter speelde hij samen met zijn broer Christy Moore in de band Moving Hearts. Onder zijn eigen naam Barry Moore heeft Luka eind jaren zeventig, begin jaren tachtig drie albums uitgebracht, waarbij hij een typerend eigen geluid maakte met zijn hoogsteigen tokkeltechniek. Die moest hij opgeven nadat er een RSI-achtige ziekte geconstateerd was aan zijn handen. Genoodzaakt over te schakelen op een andere manier van spelen, leverde dat tot ieders verrassing een heel nieuw eigen geluid op: de unieke 'Luka-sound'.
Documentairemaker Helmut Boeijen maakte in 2006 het portret 'My Name Is Luka' over Luka Bloom. In deze persoonlijke documentaire traceert Luka zijn roots en bezoekt hij mensen en plekken die zijn leven en de hedendaagse Ierse muziek hebben gevormd.
Deze twee films zijn te zien op Scenecs
Amersfoort
zaterdag 17 november
www.scenecs.com
Filmfestivals deze week
– Touching Politics #2: Radical Bodies
Amsterdam, De Balie
5 november

– Joods Filmfestival
Amsterdam, Ketelhuis
7 t/m 11 november
www.joodsfilmfestival.nl
– Noordelijk Film Festival
Leeuwarden en Terschelling
7 t/m 11 november
www.noordelijkfilmfestival.nl
– Open Sceen Festival
Amsterdam, Kriterion
10 november
www.openscreen.nl
– Naseeruddin Shah in focus
Amsterdam, KIT