spinner

The Spirit of Gambo en Kairos Ensemble

ma 5 sep 2022
Thema: Oud
Genres: Barok | Renaissance

Op vrijdag 9 september in Concertzender Live laten we onze concertopnamen horen van het Nederlandse gambaconsort The Spirit of Gambo en van het Fabulous Fringe-concert van het Kairos Ensemble. De opnamen maakten we tijdens het Festival Oude Muziek 2021.

The Spirit of Gambo
Aan het begin van het Festival Oude Muziek 2021 bracht het Nederlandse gambaconsort The Spirit of Gambo het concert ‘The Speechless Viol: De Polyfone Retoriek Voorbij’.
De vijf gambisten spelen Engelse van oorsprong kerkelijke composities die ontdaan zijn van hun religieuze tekst. De Engelse Reformatie stond nauwelijks enige uitbundigheid toe en veel kerkelijke muziek werd verlost van de religieuze tekst en omgevormd tot instrumentale muziek voor huiselijk of ander profaan gebruik.
The Spirit of Gambo laat horen hoe totaal verschillend deze stukken uitpakken in hun tekstloos jasje.

Kairós Ensemble
Het Kairós Ensemble gaf tijdens het festival een Fabulous Fringe-concert. Dit kwartet bestaat uit vier jonge musici die in 2021 net of nog niet waren afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Het Kairós Ensemble bestaat uit: Teresa Costa (traverso), Anthi Ioannidou (viool), Gied van Oorschot (cello) en Katerina Orfanoudaki (klavecimbel).
U kunt luisteren naar werk van Marin Marais, een triosonate van Georg Philipp Telemann en een deel uit Das Musikalisches Opfer van Johann Sebastian Bach.

Uitzendingen Concertzender Live: