spinner

Waarom draadloze oordopjes zorgen voor de beste muziekbeleving

vr 9 sep 2022
Thema: Algemeen

Muziek is een groot onderdeel van het leven. Het wekt emoties op en het verbindt mensen met elkaar. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen altijd maar muziek om zich heen willen hebben. Draadloze oordopjes zijn hiervoor de ideale uitvinding én zorgen voor de beste muziekbeleving. Hieronder vertellen we je er alles over. 

1. Hoge kwaliteit

De draadloze oordopjes van tegenwoordig hebben een extreem goede kwaliteit. Waar vroeger de oortjes nog weleens een krakend geluid produceerden, is dat vanaf nu helemaal verleden tijd. Zo heb je bijvoorbeeld de draadloze oordopjes van Apple, AirPods, die bekend staan om hun goede kwaliteit, heldere bass en comfort. De nieuwste generatie van de AirPods, de AirPods 3, hebben het weer volledig overtroffen zodat je optimaal kunt genieten van jouw muziek. Na het gebruik kun je de oortjes weer opladen in het bijgeleverde doosje. Om de oortjes én het oplaaddoosje zo goed mogelijk te beschermen is een AirPods 3 hoesje natuurlijk wel gewenst. 

2. Ze geven je bewegingsvrijheid

De oordopjes aan een kabel mag je opbergen, en deze mag je vervangen door draadloze oordopjes. Wanneer je eenmaal aan draadloze oortjes gewend bent wil je eigenlijk niet meer zonder. Waarom? Draadloze oortjes geven jou de bewegingsvrijheid die je met oordopjes aan een kabel hebt gemist. Zeg maar hallo tegen een danssessie in de woonkamer terwijl je luistert naar jouw favoriete afspeellijst, zonder dat je jezelf in de knoop danst. Zet een leuke afspeellijst op, leg jouw iPhone in zijn iPhone 14 hoesje maar opzij en geniet van het moment.

3. Het geluid om je heen wordt vervaagd

Muziek luisteren op het werk, tijdens het stofzuigen of terwijl je aan het sporten bent: muziek zorgt ervoor dat je de rest om je heen even vergeet. En daar zullen draadloze oordopjes ook deels voor zorgen. Draadloze oordopjes zijn namelijk tegenwoordig vrijwel allemaal voorzien van noise cancelling. Dat houdt in dat de geluiden om je heen worden vervaagd, zodat je lekker kunt luisteren naar de muziek zonder dat je gestoord wordt van buitenaf.

Verschillende draadloze oordopjes

We benoemden net al even kort AirPods: de meest populaire draadloze oortjes van het moment. Maar naast deze oordopjes – die je gewoon in het oor hoeft te plaatsen – bestaan er nog meer draadloze oortjes. Zo heb je ook draadloze oortjes die je kunt bevestigen met een oorhaak, een clip of een band rondom de nek. Vooral die laatste opties zijn ideaal als je met muziek in bijvoorbeeld wil hardlopen.