Search for:
spinner

World of Jazz & het Utrechtse ConcertLab starten samenwerking

do 4 jul 2024
Thema: Jazz

Exclusief pianorecital Gerald Clayton in Utrechtse filmstudio ConcertLab, nieuw platform voor internationale topmusici

Op maandagavond 15 juli maakt de Amerikaanse Blue Note pianist Gerald Clayton een speciale tussenstop tijdens zijn Europese tournee in Utrecht om een exclusief een eerste solorecital te geven voor ConcertLab. Dit is het enige concert dat de pianist voorlopig geeft in Nederland.

Het optreden van Gerald Clayton is een initiatief van ConcertLab, ‘s werelds eerste high-tech studio, speciaal ontworpen voor het filmen van akoestische muziek. Hier krijgen internationale topmusici uit de jazz, klassieke- en popwereld de mogelijkheid om op uitnodiging van ConcertLab high-quality filmopnamen te maken van repertoire dat ze zelf kiezen. Dit wordt vastgelegd met een door ConcertLab zelf ontwikkelde ‘indoor drone’- camera die geruisloos door de gehele ruimte zweeft en de artiest vanuit alle denkbare invalshoeken filmt. Het geluid wordt als ‘Dolby Atmos spatial audio’ apart en optimaal opgenomen met kundige technici en hoogwaardige apparatuur.

En dan is er ook nog de prachtige akoestiek van Gasthuis Leeuwenbergh, de locatie waar de ConcertLab optredens en filmregistraties opgenomen worden. De Leeuwenbergh is een monumentaal Rijksmonument uit 1567 in de historische binnenstad van Utrecht. Het is gebouwd als pesthuis en heeft de afgelopen eeuwen uiteenlopende functies gehad, van gast- en ziekenhuis, kazerne en scheikundig laboratorium tot concertzaal. Het recital van Gerald Clayton is de eerste waarvan er in de toekomst vele zullen volgen. Mis het niet!

Kaarten zijn verkrijgbaar voor €25,- | Adres: Leeuwenbergh, Servaasbolwerk 1A | Aanvang: 20.00 uur | Meer info: concertlab.com | leeuwenbergh.me

https://www.eventbrite.nl/e/gerald-clayton-piano-solo-recital-at-concertlab-tickets-933690041047