spinner

Zie je helden in het echt

di 24 jan 2023
Thema: Algemeen

Je Spotify lijst staat vast vol met die ene artiest of band. Tuurlijk luister je naar meerdere artiesten, maar er is er altijd eentje die er tussenuit springt. Het maakt niet uit wat hij of zij maakt of maken, elk nummer spreekt je aan en krijgt een plekje in die lijst. En of dat nou pop, rock, hip hop of klassiek is, het is altijd nog veel beter om het eens in het echt te zien.

Hoe woon je een concert bij?

Het is helemaal niet moeilijk om een concert bij te wonen, maar er zijn wel een aantal dingen om rekening mee te houden. Allereerst, het krijgen van een kaartje. Dit is het belangrijkste deel van het proces, want zonder kaartje kom je immers niet het concert binnen. Het is overigens ook vaak het moeilijkste deel. Of het kopen van een kaartje voor een concert van een populaire artiest lukt, is sterk afhankelijk van een dosis geluk. De kaartjes zijn maar beperkt beschikbaar en vaak willen veel meer mensen het concert bijwonen dan dat er kaartjes beschikbaar zijn. Een goede internetverbinding en een snelle hand is vaak nodig om te scoren. Het moment dat de kaartverkoop van start gaat moet je er klaar voor zitten om toe te slaan. Vaak is er nog wel een mogelijkheid om later een kaartje te kopen van iemand anders, maar dan betaal je soms wel meer.

Bescherming is niet overbodig

Het geluid bij concerten staat altijd erg hard. Het is daarom belangrijk om goede oordoppen mee te nemen, om je gehoor te beschermen. Vaak kan je bij drogisterijen oordoppen krijgen speciaal voor concerten. Deze oordoppen zijn ontworpen om het volume wat het trommelvlies bereikt te dempen, maar wel alle tonen van de muziek door te laten. Zo kan je nog steeds volledig van de muziek genieten en voorkom je gehoorbeschadigingen. Het is beter om je eigen oordoppen mee te nemen van tevoren, maar in het geval dat je ze vergeten bent, is er vaak bij het concert zelf een mogelijkheid om oordoppen aan te schaffen.

Een beetje plannen is wel handig

Als je eenmaal het kaartje hebt gescoord, is het een kwestie van in de auto, trein of bus stappen of als je geluk hebt op de fiets. Maar hou er rekening mee dat je niet de enige bent. Vaak ligt een locatie van een concert centraal en is het met alle transportmiddelen goed te bereiken. Toch kan het ineens best druk worden met al die mensen bij elkaar, vooral als het gaat om vervoer met een auto en het bijbehorende parkeren. Het is dan ook zeer aan te raden om het openbaar vervoer te gebruiken. En hou rekening met een bus of trein speling bij aankomst en vertrek. Je weet maar nooit wanneer het ineens vol zit.

Wat als je plotseling niet kan?

Stel, je wordt ziek, je trein gaat niet, je bent je sleutels kwijt, er zijn genoeg redenen waardoor je ineens niet meer naar het concert kan. Dan zit je met een duur kaartje en zuur gevoel dat je het concert gaat missen. Je kan je voor dit soort gevallen verzekeren met een speciale verzekering. Net zoals een autoverzekering van De Vereende, waarbij speciale gevallen toch worden verzekerd door een maatschappij, kan je je ook bij andere maatschappijen voor bijzondere gevallen laten verzekeren. Of je kan altijd nog op het laatste moment je kaartje doorverkopen, maar dan zal je vast wat korting moeten aanbieden om hem nog kwijt te raken.