spinner

Zo geniet jij optimaal van een concert

di 6 dec 2022
Thema: Algemeen

Nu we allemaal weer massaal naar concerten en ook festivals kunnen, is het voor de meesten van ons weer even wennen hoe het allemaal ook alweer ging. Het grote voordeel is wel, dat je het vaak niet zo heel erg snel verleerd. Toch zijn er wel een paar zaken om rekening mee te houden, zodat je optimaal kunt genieten van je eerste concert sinds jaren. Om je een idee te geven, hebben we daarom een aantal handige tips, die je kunnen helpen om optimaal te kunnen genieten van een concert. Het maakt daarbij niet uit of je nu naar een klassiek concert gaat of naar een concert van je favoriete hardrockband. Dus heb jij je agenda weer volstaan met concerten, dan is het goed om je even weer goed voor te bereiden door het toepassen van deze tips.

Laat je lekker gaan!
Het fijne aan een concert, is dat iedereen er maar met één en hetzelfde doel is en dat is om zich lekker te laten gaan. Schaam je daarom ook niet en zing en dans lekker mee op de verschillende nummers die je kent. Wel is het natuurlijk leuk om je alvast even goed voor te bereiden en de verschillende nummers alvast uit je hoofd te leren. Dit kun je doen door de songteksten uit te printen en alvast een aantal keren over te schrijven. Je zult namelijk zien dat je dan voor je het doorhebt, alle nummers van je favoriete band of artiest uit volle borst kunt meezingen. Wel is het verstandig ook de nieuwe nummers hierin mee te nemen. De kans dat ze deze namelijk zingen of spelen, die is vaak vrij groot. 

Regel het vervoer
Wanneer je naar een concert gaat, dan is de kans vrij groot dat je met de auto gaat. Omdat de meeste concerten in de Ziggodome worden gehouden, is het aan te raden om bijvoorbeeld ergens te blijven overnachten. Helemaal wanneer jullie allemaal houden van een drankje, is het niet leuk dat er één iemand niet kan drinken. Zorg er daarom dus wel voor dat je of een hotel boekt of het vervoer anders regelt. Wonen jullie in de buurt van de concertzaal, dan kun je ook vragen of iemand jullie kan brengen en halen. Een andere optie is om de auto te laten staan. Let er wel op dat je vooraf je verzekering auto controleert, zodat je ook bent verzekerd tegen bijvoorbeeld schade door diefstal.

Geniet met elkaar
Het belangrijkste voor de ultieme beleving tijdens een concert, is om je gewoon heerlijk te laten gaan en te genieten met elkaar. Het maakt helemaal niets uit of je nu vals zingt. Vooral het plezier wat je met elkaar hebt, is vaak genoeg om de avond te laten slagen. Zorg er daarom dus ook voor dat je alleen met mensen gaat die je ook echt leuk vindt en waar je een avond mee kunt lachen en plezier kunt maken. De kaarten voor een gemiddeld concert zijn namelijk duur genoeg, dus dan is het wel belangrijk dat je er ook van geniet!