spinner

Corea Plays – Chick Lives!

do 25 feb 2021
Thema: Jazz

za 27 feb – 14:00 uur Concertzender Live

Van de onlangs overleden pianist Chick Corea verscheen het soloalbum “PLAYS”, met live opnamen uit Europa en de USA (2018).

Het dubbelalbum levert een fascinerend beeld van Corea’s veelzijdige improvisatiekunst, pianistiek – variatie in texturen! – en zijn inclusieve omgang met zowel jazzstandards als klassieke composities. Voorafgaand aan het spelen, en tussen de bedrijven door, communiceert hij relaxed met zijn publiek. “I like people to feel like they’re in my living room and we’re hanging out.”

Op cd 1 van het dubbelalbum verbindt hij werken van Mozart, Scarlatti, Skrjabin en Chopin met die van Gershwin, Bill Evans, Jobim en Monk. De behandeling van de klassieke werken heeft een hoge variatiefactor – soms noot voor noot de bladmuziek volgend, dan weer met eigen creatieve inbreng. Soepele overgangen verbinden de stukken.

Het is ondoenlijk Corea’s lange en rijke carrière samen te vatten. Vanaf eind jaren zestig was hij een van de keyboardspelers in de ‘jazzrock-fusion’ formaties van Miles Davis. Davis over Corea: “He can play anything he wants to play (…).”

 “Welcome tot he world of Chick Corea!”, aldus programmamaker Jaap van de Klomp.