Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Musicians Corner

Met Ernst Glerum, sinds lang de bassist van het ICP Orchestra, herdenken we pianist en componist Misha Mengelberg, die op 3 maart 2017 overleed.
Ernst Glerum (1955) studeerde klassieke contrabas aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Tijdens zijn studie begon hij bij hedendaagse muziekensembles (ASKO ensemble) en improviserende muziekgroepen (Curtis Clark, Hans Dulfer, JC Tans, Theo Loevendie). Met het Amsterdam strijktrio en Instant Composers Pool bespeelde hij vele internationale podia. Hij trad -vaak met Han Bennink- op met artiesten zoals Steve Lacy, Lee Konitz, Teddy Edwards, Benny Maupin, Jimmy Knepper, Jamaladeen Tacuma, John Zorn en Bud Shank en vele anderen. Als componist/arrangeur initieerde hij projecten zoals de nieuwe Klookabilities (NOS Radio Jazz Festival) en Universal Metropolitan Music. In 2004 richtte hij zijn eigen opname label “Favorite” op.
Naast de Instant Composers Pool [met Misha Mengelberg] en Amsterdam String Trio speelt hij met Guus Janssen en Benjamin Herman. In zijn eigen groep ‘Omnibus’ speelt hij regelmatig piano. Hij is leraar contrabas aan het Amsterdams Conservatorium.

– ICP Orchestra: De sprong O romantiek der Hazen
– Glerum Omnibus: Radio Brtak
– ICP Orchestra: Barbaric, Hoagy Carmichael. Altsaxsolo van Michael Moore
– ICP Orchestra: Back to Lippiza
– ICP Orchestra: Epistrophy, Thelonious Monk
– ICP Orchestra: Spinning song, Herbie Nichols
– Glerum Omnibus: Omnibus four. Piano Ernst Glerum
– ICP Orchestra: Waar bleef je?

Samenstelling & presentatie:
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan