Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
spinner

Concertzender Live

ma 18 sep 2023 14:00 uur

North Sea Jazz, begin deze eeuw. Wat was er toen te horen?

Het North Sea Jazz Festival in 2002. Waren wij daarbij dan? Zeker, want jazz is al jarenlang een van de pijlers onder onze zender. Als het even kan staan wij op dit prachtige festival om opnamen te maken, het liefst zo veel mogelijk!

Eenentwintig jaar geleden, en het festival is nog gewoon in Den Haag, waar het hoort. Wat voor muziek is er begin deze eeuw in de mode, wat programmeert een jazzfestival zoal? In elk geval bestaat de programmering nog echt uit jazz. Pogingen om met soul het programma zwarter en jonger te maken komen pas later. Wel horen we jazz in een hoop verschillende genres en stijlen. Van uitgesproken experimenteel tot gemakkelijk in het gehoor liggend, van grote tot heel kleine bezettingen, van ouderwets tot eigentijds, het zit er allemaal bij.

Vandaag draaien we twee concerten uit dit festival. Eerst hoort u Paulien van Schaik en Hein van de Geyn. Een zangeres en een bassist – minimaler kan bijna niet. Toch bewijzen zij dat je, met heel veel suggestie, ook zonder een akkoord-instrument en een drummer spannende jazz kunt maken. Daarna horen we het Tetzepi Bigtet. Een bigband die alles doet wat u niet van een bigband verwacht: supermoderne piepknorjazz maken, solopartijen voor alle leden inbouwen, van hot naar haar springen. En dan ineens, als niemand het meer verwacht, toch weer een oude swing-compositie uit de kast trekken.

Speellijst
1. Winter
2. But not for me
3. Estate
4. Sleeping bee
5. Loverman
6. Tenderly
7. Our love is here to stay
8. Bass blues
9. Them there eyes
10. Come rain come shine
11. Cry me a river
12. If you never come to me
13. I thought about you
14. Cars parking, dogs barking
15. Blues in orbit
16. Tetzmex
17. Senses in ambush
18. Sidewalk jazzsex
19. Arabic lounge

Samenstelling: