spinner

Acoustic Moods

vr 31 jul 2020 21:00 uur

Acoustic Moods zit nog even in lock down. Nu een aflevering van Acoustic Roots met Duo Bottasso.

 

Deze aflevering werd op 17 juli jl. al uitgezonden, maar door een storing was niet het gehele programma te horen. Dus een re-run van Acoustic Roots met Duo Bottasso.

Trekzakharmonicaspeler Simone Bottasso is al tweemaal eerder te gast geweest in Acoustic Roots. Op 16 oktober 2015 deed hij een solo optreden voor Acoustic Roots in de Pieternel van de Pieterskerk Utrecht. Hij maakte grote indruk op ons met zijn inventieve en kwikzilveren aanpak. U kunt deze opname hier terugluisteren.
Wij bleven in contact met hem en zo leerden wij over zijn vele (nieuwe) projecten. Toen vertelde hij ons over zijn project Neighbours, een samenwerkingsverband met Reza Mirjalali, ud en tarspeler van Iraanse afkomst. Reden om hem opnieuw uit te nodigen in 2017, toen we ons programma nog in de Kargadoor opnamen. Het is toen een schitterende opname geworden, die u hier kunt terugluisteren.

Deze aflevering van Acoustic Roots is weer de eerste die we na alle maatregelen rond Covid-19 gelukkig weer in Podium Oost konden en mochten opnemen. Ditmaal heeft Simone zijn broer Nicolò meegenomen. Samen vormen ze al jaren het Duo Bottasso. Nicolò speelt viool en trompet en hoewel hij net als broer Simone aan Codarts heeft gestudeerd, woont Nicolò in Italië, terwijl Simone in Rotterdam is blijven hangen. De broers reizen op en neer tussen Italië en Nederland maar waren tijdens de lock-down gescheiden. Nicolò kwam zodra het weer kon naar Nederland en Duo Bottasso is weer compleet en nu dus in Acoustic Roots. Ontroerend om te zien hoe deze twee broers elkaar blingdelings aanvoelen en ook samen honderduit de oren van presentator Karin van den Boogaert afkletsen. Niet één, maar twéé Bottasso’s!

Foto: Simone Bottasso

Zij hebben inmiddels twee cd’s, waarvan de laatste ‘Biserta e altre Storie’ is uitgebracht in 2018 met geluidsartiest Simone Sims Longo.
De Italiaanse broers spelen hun eigen composities en interpretaties van volksliedjes. Het duo is altijd op zoek naar een compromis tussen instrumentale verfijndheid en explosieve energie en improvisatie. Zij zien het als hun missie om de traditionele muziek van hun thuisland te behouden.
Het duo zijn graag geziene gasten op muziekfestivals en zij hebben onder andere gespeeld tijdens: Festival Printemps des Arts de Monte-Carlo, Torino Settembre Musica, MITO, Europese Jazz Expo in Cagliari, Folkest, het Festival Interce, Festival Interceltique de Lorient, Trad It Festival (Nederland), en Sidmouth Folk Festival (UK).

 

1. Reina
2. Curenta Val Vermenagna
3. Diatofonia N.7
4. Bourrée
5. Maitia
6. Polska
7. Monkerrina

 

Website: Duo Bottasso

 

Samenstelling: