spinner

Musicians Corner

za 14 nov 2020 19:00 uur

Ilja Reijngoud neemt zijn eigen platenvoorkeur mee naar Musicians Corner.

foto: R. Mulder

Trombonist/arrangeur/componist/dirigent en docent Ilja Reijngoud (Leiden 1972) studeerde in 1996 cum laude af aan het Hilversumse conservatorium. Hij is vast lid van een groot aantal Nederlandse jazz-groepen en bigbands, oa. het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, de Houdini’s en de Cubop City Big Band. Hij werkte oa. samen met John Scofield, Pat Metheny, Toots Thielemans, Herbie Hancock en Lester Bowie.
Sinds 2003 won hij een aantal prijzen, zoals de Amerikaanse Thelonious Monk / BMI Composition Award (2003) en de Nederlandse Edison Award (2009). Hij was jurylid voor onder meer het Prinses Christina Concours en de Dutch Jazz Competition en voor een aantal Amerikaanse trombone competities.

Als componist schreef hij oa. voor het Metropool Orkest, het orkest van de Nederlandse Luchtmacht en de Marine, en voor veel klassieke ensembles en solisten.

In 1998 richtte Ilja en zijn vroegere leraar Bart van Lier de prominente en inmiddels beroemde trombone-afdeling van het Rotterdams Conservatorium (Codarts) op. Ilja is al 15 jaar de leider van de conservatorium-bigband. Hij is leraar trombone en arrangeren in Rotterdam en gast-docent aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Hij gaf workshops over de hele wereld, zoals Los Angeles, Shanghai, Tokyo, Stockholm, Osaka, New Orleans, Barcelona, Riga en op Cyprus.
Als trombonist is hij te horen op meer dan honderd cd’s en DVD’s.

 

– Dutch Jazz Orchestra, Cashemere cutie; piano solo Rob van Bavel
– Tom Beek Big Time, True sparrow
– Jan Garbarek & The Hilliard Ensemble, Parce Mihi Domine
– Ilja Reijngoud Group, Somewhere is my love
– Herbie Hancock, Edith and the Kingpin
– Ilja Reijngoud Quartet, The sweetest dreams
– Cubop City Bigband, Boogie Wonderland; solo Ilja Reijngoud

Samenstelling & presentatie: