Musicians Corner | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Musicians Corner

Wim Janssen (Heiloo, 1949) had een opleiding tot beeldend kunstenaar maar raakte, al vroeg, nauw betrokken bij de improvisatiegroepen van zijn broer Guus, zoals de verschillende septetten of het pianotrio met Ernst Glerum.

 

Hij maakte deel uit van groepen als Cosmos Pictures: met Michael Moore, Oene van Geel, Ernst Glerum en Guus Janssen en speelde verder in het Palinckxquartet, Paul Termos’ Dubbel Expres, Specs en The Gravitones en het As If Trio.
Op dit moment speelt hij in de groepen “Plots” met Ziv Taubenfeld (basklarinet), Frank van Bommel (piano) en Joost Buis (trombone) en in een pianotrio met Frank van Bommel (piano) en Dion Nijland op contrabas.
Naast zijn werk als drummer is Janssen dus ook beeldend kunstenaar, met als specialisatie olieverfschilderijen. Zo waren er van hem vele solo- en groepstentoonstellingen in galeries en diverse musea te zien. Hij ontwierp CD-hoezen en maakte in de jaren ’80 cartoons van collega-muzikanten voor het maandblad Jazz Nu. Hij was jarenlang docent aan de Rietveld Academie en aan de Design-Academy in Eindhoven. Wim Janssen is een muzikant die zich met veel plezier dienstbaar opstelt aan een te spelen stramien maar daar ook vrijelijk mee om kan gaan.

– Waltz for Debby; Bill Evans Trio
– Autumn Leaves; Bob Dylan
– I Mean; Guus Janssen, Ernst Glerum en Wim Janssen
– uit Dido en Aeneas, Henry Purcell; Monteverdi Choir Hamburg
– A Bit Nervous; Misja Mengelberg, Brad Jones, Joey Baron
– Marschello; Guus Janssen, Oene van Geel, Michael Moore, Ernst Glerum en Wim Janssen
– Utrus horas; Orchestra Baobab

 

Samenstelling & presentatie: