Jan Pieter Overmars | Program maker | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Programmamaker - Jan Pieter Overmars

Jan Pieter Overmars is een tamelijk professionele amateur in muziek. Liefhebber vanaf jonge leeftijd met een verantwoorde indoctrinatie van huis uit. Als baby en kleuter met Jimmy Smith en Clifford Brown tot rust gemaand. Als jonge puber ontdekkend dat Armando Peraza niet alleen bij Santana speelde, maar lang daarvoor al bij George Shearing furore maakte. Niet alleen luisteren, maar ook lezen, kijken en concerten bezoeken.

En… een soort van verzameldwang. In die afgelopen 58 jaar een voorkeur ontwikkeld voor alle muziek die deugt. Maar als er dan toch in hokjes moet worden gedacht: Jazz, Soul, Blues, Funk, Reggae/Dub, Salsa/Latin, Hip-hop en heel selectief bepaalde Pop- of Rockmuziek.

Helaas zelf geen muzikant. Als hij dat had mogen zijn, dan graag een bassist in een fantastische ritmesectie. Philly Joe & Paul, Sly & Robbie, Walter, Freddie & Jo, Charles & Danny, Nile, Bernard & Tony.

Met het fanatisme van een zendeling: verspreiding van het woord over muziek en in het bijzonder Jazz. Altijd mensen lastig vallend met cassettebandjes, gebrande cd’s en nu natuurlijk Spotify-playlists. Zijn eigen voorbeelden en inspiraties zijn natuurlijk: Ferry Maat en Michiel de Ruyter, Pete Felleman met de Jazz en de Soul van Pete Felleman. Als programmeur ten slotte: Jerry van Rooijen & Imme Schade van Westrum van het programma ‘Easy Listening’.

close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan