Kees Koudstaal | Program maker | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Programmamaker - Kees Koudstaal

Sinds zondag 5 juni 2016 is tweewekelijks het programma Sound the Trumpet, Strike the Viol! te horen. Daarin schotelt oudemuziekkenner Kees Koudstaal op zijn eigen wijze u de mooiste en de meest recente CD’s voor.

Kees Koudstaal was van 1990 tot 1 april 2017 actief in zijn in Baarn gevestigde klassieke cd-winkel Prelude. Vanaf laatstgenoemde datum is hij met Prelude uitsluitend nog actief als een in Oude Muziek gespecialiseerde internetwinkel. Vanuit zijn passie voor de Oude Muziek organiseert hij ook al vele jaren in de Baarnse Paaskerk concerten met oude en vroeg-klassieke muziek, steeds uitgevoerd op een wijze die past bij de historische uitvoeringspraktijk.

Oude Muziek is een begrip dat hij ruim hanteert. Waar het steeds om draait is dat de composities worden uitgevoerd op instrumenten die bij het ontstaan van de muziek in zwang waren, dus niet alleen muziek uit de Middeleeuwen, de Renaissance- of Barokperiode, maar ook bijvoorbeeld uit de late negentiende eeuw.

In zijn programma Sound the Trumpet, Strike the Viol! attendeert Kees de luisteraars steeds op cd-producties die er zijns inziens echt toe doen, maar die niet altijd de aandacht krijgen die zij verdienen.

Sound the Trumpet, Strike the Viol! is elke eerste en derde zondag van de maand te horen tussen 12.00 en 13.00 uur en 24/7 na te beluisteren op de website van de Concertzender.

Meer informatie is te vinden op de website van Prelude: www.preludeklassiekemuziek.nl