spinner

ConcertPodium / Programmamaker - Niklaas Hoekstra

“Ik ben sinds maart 2018 actief bij de Concertzender en houd mij bezig met verschillende projecten.

Allereerst ben ik verantwoordelijk voor de PR bij de concerten die de Concertzender opneemt. De Concertzender maakt jaarlijks ruim 200 concertopnamen in verschillende genres in het hele land. Veel mensen zijn daar niet van op de hoogte en daar moet verandering in komen. Het idee is dat bij elk concert dat wordt opgenomen niet alleen een technicus, maar ook een andere medewerker van de Concertzender aanwezig is. Voor en na het concert staat deze bij het tafeltje van de Concertzender. Daar liggen foldertjes en ander promotiemateriaal dat de bezoekers mee kunnen nemen. Ik zorg ervoor dat er afspraken worden gemaakt met de concertlocaties, en dat er bij zo veel mogelijk concerten die worden opgenomen iemand van de Concertzender aanwezig is.

Daarnaast stel ik één keer per maand het programma ‘De Vorige Eeuw’ samen. Het is erg leuk om nieuwe thema’s te bedenken en daar passende muziek bij te zoeken die ook nog precies binnen het opgegeven uur past.

Ten derde ben ik een van de medewerkers van het ConcertPodium. Wij zorgen dat oude concertopnamen van de Concertzender op de website komen te staan en zo beschikbaar worden voor iedereen.

Ten slotte houd ik mij bezig met het digitaliseren van het ruim 4.000 cd’s tellende archief van de in 2018 overleden programmamaker Jan Kruit, zodat programmamakers makkelijker gebruik kunnen maken van deze indrukwekkende collectie.

Nog iets over mijn achtergrond: ik ben geboren in 1966 en woonachtig in Utrecht. Ik heb geen professionele achtergrond in de muziek, maar wel een grote liefde ervoor. Na mijn studie geschiedenis en internationale betrekkingen in Groningen, heb ik 25 jaar gewerkt bij de Atlantische Commissie in Den Haag. In mijn studietijd was ik bas in het grootkoor van Bragi, en nu zing ik af en toe nog mee in een projectkoor. Veel van mijn vrije tijd besteed ik aan toneel. Ik speel al jarenlang bij Spelgroep Bennekom en bezoek regelmatig voorstellingen.”