spinner

Wat zijn de beste nummers over sport ooit? 

wo 9 nov 2022
Thema: Algemeen

Er zijn tal van liedjes over sport die er zijn. Velen zijn het vieren waard, en we hebben het niet over nummers die in verband zijn gebracht met teams of stamgasten van sportlocaties, atleten of competities. In dit artikel staan een paar van de betere liedjes over sport waar je zeker naar kunt luisteren terwijl je zelf in je sport bh aan het sporten bent. 

 

The Beach Boys – Surfin’ USA

Toen The Beach Boys destijds een van hun populairste nummers uitbrachten, werd er niet echt aandacht besteed aan competitief surfen. Het was echter nog steeds een ode aan de atletische surflevensstijl en cultuur van Zuid-Californië. Er worden talloze populaire stranden genoemd en het nummer blijft een van de meest herkenbare in de rock-‘n-rollgeschiedenis. Het speelde ook een prominente rol in de hit Teen Wolf van Michael J. Fox uit de jaren 80 en wordt nog altijd veel geluisterd als iemand in een sportbeha op een surfplank te vinden is. 

 

Whitney Houston – One Moment in Time

Hoewel de aanvankelijke invloed voor het nummer naar verluidt niet sportgerelateerd was, ging het algemene thema over het bereiken van dat ene geweldige moment van je leven. Voor de ene is dit een sportprestatie, voor de ander is dit een zwangerschap waardoor je een zwangerschapsbh moet dragen. Zo werd het het hoogtepunt van het album van de Olympische Zomerspelen 1988: One Moment in Time. In feite, in navolging van het legendarische Olympische thema (John Williams’ “Olympic Fanfare and Theme”), zou dit het meest herkenbare nummer moeten zijn dat geassocieerd wordt met de internationale spelen. Het hielp dat de enorm populaire Houston de stem was.

 

Eddie Vedder – All the Way

De frontman van Pearl Jam, een levenslange fan van Chicago Cubs, bracht een deel van zijn jeugd door in de omgeving van Chicago. Ook was hij veel te vinden op Wrigley Field. In 2008 bracht Vedder dit nummer uit op de 100ste verjaardag van de meest recente World Series-kroon van de club (vóór 2016). Het vierde het legendarische verleden van het team en keek optimistisch uit naar een succesvolle toekomst, waarvan sportfans weten dat die uitkwam met dat langverwachte kampioenschap. 

 

Gear Daddies – Zamboni

Degenen uit Minnesota en elders in het hogere Midwesten van Amerika moeten op de hoogte zijn van de Gear Daddies. De band was een regionaal populaire alternatieve rock country-act van de late jaren tachtig tot de jaren negentig. De band was populair in de barscene van de universiteit en stond bekend om deze klassieker over iemands zoektocht om de Zamboni-machine voor het opnieuw opduiken van ijs te besturen. Het nummer heeft een cultstatus onder hockeyfans, wordt vaak gespeeld tijdens wedstrijden op alle niveaus en is te horen geweest in films als Mystery, Alaska.

 

Survivor – Eye of the Tiger

Dit is een knipoog naar de Rocky-filmfranchise. Sylvester Stallone vroeg om een nummer voor het derde deel van de filmreeks, en Survivor stemde toe met wat het bepalende deuntje werd van de nalatenschap van de band. Het gaat over honger, passie en vastberadenheid. Het nummer was een enorme hit voor de groep, die een Grammy Award won en zes weken lang op nummer 1 stond in de Billboard Hot 100.