Fred Dubiez | Program maker | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Programmamaker - Fred Dubiez

“Begin 1994 begon ik als vrijwilliger bij de Concertzender, nadat ik voormalig technicus Willem Bannink in het Jazz Archief ontmoette. Hij opperde dat er misschien wel iets voor mij te doen zou zijn als programmamaker.

Dat heb ik tot nu toe dan ook gedaan. In het verleden wat uitgebreider en nu nog altijd 1 programma per maand: Krizz Krazz. Het leuke van ‘kris kras’ is uiteraard dat je van alles kunt kiezen wat je leuk vindt; je kunt nieuwe releases en invallen laten horen in samenhang met andere opnamen/programma’s. Die programma’s maak ik thuis met eigen cd’s.

Daarnaast heb ik ook zo’n 12 jaar voornamelijk jazzprogramma’s gepresenteerd. Verder doe ik bureauwerk: de website redigeren en jazz-cd’s invoeren. Dat doe ik 2x per week op kantoor.

Muziek is voor mij belangrijk en CZ mij sympathiek. Tenslotte doe je wat voor de muziek met een aantal gelijkgestemden, waarvan sommigen met een enorme kennis van muziek.

Via mijn ouders ben ik een oor voor muziek gaan ontwikkelen. 19e-eeuwse klassieke muziek was de muziek die ik in mijn jongste jaren voornamelijk hoorde. Toen ik zo’n 12 jaar was, hoorde ik voor het eerst jazz en tot op heden is dat m’n grootste (muzikale) liefde gebleven.

Waarom jazz? Dat kan ik niet benoemen, muziek is tenslotte emotie. Maar ook weer niet helemaal, want mijns inziens moet het uiteraard ook een element van kwaliteit bezitten die het niveau bepaalt en waarvoor en waardoor je in de loop der jaren een beter oor ontwikkelt. Maar waarom jazz dan mijn favoriete genre is, kan ik niet zeggen.

Jaren geleden heb ik lange tijd in de vliegtuigindustrie bij de customer support groep van Fokker gewerkt. ‘Customer support’ betekende bij die baan contact onderhouden met maatschappijen over de gehele wereld die onze vliegtuigen gebruik(t)en. Ook gaven we hen technische ondersteuning en leverden we reserveonderdelen.

Verder heb ik een eigen cd-labeltje, Daybreak, waarop ik voornamelijk Nederlandse jazzmusici een kans probeer te geven zich te profileren. Het is muziek, in ruime zin, rond de mainstreamjazz.”

close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan